Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, Magyarország

2120 Dunakeszi, Állomás sétány 17.

Levelezési cím:
2601 Vác, Pf. 297
+3630-221 7389
dkszimfonikus@gmail.com

Fő támogatóink:

   
Dunakeszi Város Önkormányzata

 

  Kiemelt hangversenyeink támogatója:

                                       

    www.nka.hu

 

 

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 

                             

A VÁCI SZIMFONIKUS ZENEKAR NEMZETKÖZI SIKEREI

2014.10.26 09:43

A hazai sikerek mellett a Váci Szimfonikus Zenekar október hónapban több ízben bebizonyította, hogy a nemzetközi zenei életben is jelentős szerepet játszik. Épp, hogy hazaértek német-holland turnéjukról, már az ország egyik legrangosabb nemzetközi operafesztiváljának gálakoncertjén láthattuk őket, melyet a Duna World és a francia ARTE TV élőben közvetített a világ minden pontjára.

 

Az Armel Operaverseny és Fesztivál 2008-ban jött létre. Minden évben öt ország öt operaházával közös produkciót mutatnak be. Az öt operaprodukció főszerepeit a Fesztivált megelőző kétfordulós nemzetközi Armel operaverseny legjobbjai éneklik. A Fesztivál célja, hogy olyan egyedülálló, nemzetközi produkciókat mutasson be hazánkban, amelyek az operajátszás korszerű eszközeinek felhasználásával új módon, új dimenziókba helyezi a színpadi alkotásokat. Ebben az évben a nagyközönség az operaritkaságokat a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián, illetve az Erkel Színházban láthatta. Fesztivál záróakkordjaként pedig a Thália Színházban megrendezetett nagyszabású Díjkiosztó Gálakoncerten a Váci Szimfonikus Zenekart láthattuk. A világ minden pontjáról érkező versenyzők előadásában az operairodalom legkülönlegesebb áriái kerültek bemutatásra, melyet nagy sikerrel fogadott a budapesti közönség és a szakma nemzetközi kiválóságai. Az est rendezője Bőhm György, műsorvezetője pedig Gundel Takács Gábor volt.

A zenekar programsorozata folytatódik, hiszen október 23-án Pozsonyban, 24-én Észak-Komáromban  Lehár Ferenc, 25- én pedig Siófokon Kálmán Imre szülővárosában láthatja és hallhatja a közönség az együttest.

A zenekar saját városáról sem feledkezik meg, a Magyar operett napja alkalmából október 26-án 19 órai kezdettel Oszvald Marika és Kalocsai Zsuzsa közreműködésével nagyszabású operettgálát ad a váci a Madách Imre Művelődési Központ színháztermében. Az előadásra jegyek még korlátozott számban kaphatók.

Ezzel még nincs vége a zenekar nemzetközi menetelésének, hiszen november elején Bécsben Mozart és Bartók művészetét tolmácsolja két koncert keretében, külföldi hangszeres szólisták közreműködésével.

Őszi programsorozatát a zenekar a Filharmónia Koncertszervező Nonprofit Kft. által szervezett sorozattal folytatja, melyet a 30 éves jubileumi koncertje követ november 23-án 17 órai kezdettel Vácott, a Bartók Béla Zeneiskolában.