Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, Magyarország

2120 Dunakeszi, Állomás sétány 17.

Levelezési cím:
2601 Vác, Pf. 297
+3630-221 7389
dkszimfonikus@gmail.com

Fő támogatóink:

   
Dunakeszi Város Önkormányzata

 

  Kiemelt hangversenyeink támogatója:

                                       

    www.nka.hu

 

 

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 

                             

Tisztelt Zeneszerető Váci Polgárok!

2014.12.09 22:02

TISZTELT  ZENESZERETŐ  VÁCI  POLGÁROK!

 

 

 

A városi képviselő-testület Művelődési-Oktatási és Ifjúsági-Sport Bizottsága 2014. december 2-i ülésén levette napirendjéről a Váci Szimfonikus Zenekar Egyesülettel kapcsolatos előterjesztést. Ebben a polgármester a Zenekarral kötött együttműködési szerződés felmondását és a Zenekar nevéből a „váci” megjelölés törlését indítványozta. Az előterjesztés a képviselő-testület 2014. december 11-i ülésén sem kerül a képviselők elé. Viszont a szakbizottság és a hivatali apparátus változatlanul „melegen tartja” az ügyet és januárban újra vizsgálat tárgyává teszi a Zenekar jövőjét meghatározó javaslatot.

 

Az, hogy a december 2-i bizottsági ülésen nem születhetett esetlegesen jóvátehetetlen döntés, köszönhető azoknak a városi képviselőknek, akik azt határozott és korrekt kiállásukkal megakadályozták. És köszönhető azoknak a lokálpatrióta váci polgároknak, akik az interneten valóságos „népmozgalmat” indítottak a Zenekar védelmében. December első három napjában több, mint 10.000 (!) lájkot kapott a Zenekar bizottsági ülésre készült tájékoztatója. Többek  szerint egy városi közügy kapcsán ilyen intenzív internetes reakcióra – leszámítva a választásokat – talán  még nem volt példa.

 

Ám nagy hiba volna azt gondolni, hogy Vác lájkoló polgárait pusztán a Zenekar iránti  érdeklődés motiválná. E mögött a tömeges aktivitás mögött a város magas színvonalú zenekultúrája, az évszázadok-évtizedek során létrejött zenei értékek iránti féltő gondoskodás igénye húzódik meg. A korszakokon átívelő értékteremtő folyamatnak a Váci Szimfonikus Zenekar csupán az egyik eleme. A Zenekar a többi zenei együttessel, kórussal, öntevékeny zenei művészeti csoporttal annak a példaértékű zenei nevelési rendszernek az eredménye, amelyet nagy formátumú művész és művészetszervező-művelődésszervező elődeink hoztak létre Vácott – Vácért. Avatatlan kezekkel nem közelíthetünk zenei örökségünk s az előttünk születő értékeink felé.

 

Tisztelt Lokálpatrióta Váci Polgárok!

 

Köszönöm a Váci Szimfonikus Zenekar melletti kiállásukat! Egyben kérem további támogatásukat, hiszen az előzetes hírek szerint a Zenekar januárban ismét „terítékre” kerül. A Zenekart ellehetetlenítő javaslat végleges visszavonása érdekében támogató aláírásokat gyűjtünk, amelyeket a mellékelt petícióval együtt kívánunk átadni Fördős Attila polgármesternek vagy Mokánszky Zoltán kultúráért felelős alpolgármesternek 2015. januárjában, illetve az előtt a testületi ülés előtt, amelyen napirendre tűzik a Zenekar ügyét. Az aláírásokat a Zenekar pártoló tagjai gyűjtik, illetve az aláírásgyűjtő íveket a belvárosi mélygarázs melletti Lyra Könyvesházban is alá lehet írni. Az aláírt gyűjtőívek is itt adhatók le.

 

 

Vác, 2014. december 04.

 

                                                                                              Köszönettel:

 

                                                                                                          Farkas Pál

                                                                  a Váci Szimfonikus Zenekar Egyesület elnöke