Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, Magyarország

2120 Dunakeszi, Állomás sétány 17.

Levelezési cím:
2601 Vác, Pf. 297
+3630-221 7389
dkszimfonikus@gmail.com

Fő támogatóink:

   
Dunakeszi Város Önkormányzata

 

  Kiemelt hangversenyeink támogatója:

                                       

    www.nka.hu

 

 

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 

                             

Váci Napló - "Fergeteges nőnapi operett gála"a Váci Szimfonikus Zenekarral

2015.03.15 20:09

„ Mert az égen, a földön a fő, csak a nő, nő, nő, nő, NŐ!” - csendült fel a jól ismert dallam nőnap előestéjén, 2015. március 7-én a Váci Piarista Gimnázium dísztermében. A zenekar számára új helyszínen minden feltétel adott volt, hogy a hangulat valóban fergeteges legyen: kiváló akusztika, zseniális művészek, zsúfolásig megtelt nézőtér és varázslatos dallamok a patinás zenei együttes tolmácsolásában.

Farkas Pál, a zenekar karmestere, aki az est folyamán a konferanszié szerepét is betöltötte, művészbarátaival az operettirodalom legnépszerűbb melódiáiból nyújtott át egy csokorra valót a váci közönségnek. A csokor rózsáit Kalocsai Zsuzsának, a Budapesti Operettszínáz primadonnájának köszönhetjük, aki csodálatos hangjával és lírai előadásmódjával varázsolta el a közönséget és Domoszlai Sándornak, aki bonvivánként lehengerlő stílusával és messze zengő orgánumával rabul ejtette a jelenlévő hölgyek szívét. A csokor nefelejcseit Teremi Trixi és Bozsó József táncos-komikusok helyezték el lelkünkben, így nekik köszönhetően időnként a humor is jelen volt az est folyamán. Produkcióik csúcspontja volt, mikor Bozsó József a közel 80 éves Erzsi mamának énekelte, hogy „Jaj, cica, eszem azt a csöpp kis szád…”, ezzel felejthetetlen élményt nyújtva mind neki, mind pedig a műsorszám végeztével ovációban kitörő közönségnek. De tapsvihart váltott ki az a hirtelen ötlet is, mikor Bozsó József megkaparintotta a karmesteri pálcát, Farkas Pálra maradt a cigánykerekezés és Teremi Trixi megtáncoltatása egy halálforgással. Mondhatom „haláli” lett, persze azért nem bántuk, hogy a szerepcsere csak ideiglenes volt, bár Bozsó művész úr egészen jól boldogult a pálcával. Természetesen ebben a nőnapi csokorban egyszer mint zöld alap, máskor mind csillogó dekorgyöngy ölelte körül a virágokat a zenekar kiváló játéka. Különösen magával ragadta a közönséget Fazekas László, a zenekar ütős kiválóságának ragtime-ja, amit xilofonon adott elő a hölgyek tiszteletére, a zene nyelvén köszöntve mindannyiunkat.

A valóban fergetegesnek bizonyult est fináléja előtt Harmos Béla, a zenekar egyik tisztelője köszöntötte a 30 éves együttest, virágkosárral kedveskedve a zenekar női tagjainak, és gratulált Farkas Pálnak, hogy több mint 20 éve a zene erejébe vetett hittel és töretlen lelkesedéssel irányítja a Váci Szimfonikusok  szakmai-művészi munkáját Vác város határain innen és túl…

Ezen elismerés és szeretet sugárzott a finálé záró hangjaiból is, amikor az est énekeseivel együtt még közel félezer ember énekelte közösen a Csárdáskirálynő aktualizált  verzióját:

„húzd, hogy komisz a világ…, hajmási Péter, hajh, Farkas Pál”